PaSi medisch pedicure
Patricia Simonis
 

Home
Pedicure
Diabetische voet
Reumatische voet
Oncologie (kanker)
Oudere voet
Schimmelnagel
Specialistische technieken
PaSi Socks
Tarieven
Kadobon
Nieuwsbrief
Podotherapeuten
Locaties
Contact
Reumatische voet

Heeft u reuma? Dan is het verstandig om bij voetproblemen naar een speciaal geschoolde pedicure te gaan. U kunt bij mij terecht op alle vier de locaties. Ik ben gediplomeerd medisch pedicure met de aantekening ‘Reumatische voet’. Dat betekent dat ik heb geleerd om de specifieke problemen met de voeten van de reumapatiënt te herkennen en te behandelen. U kunt bij mij terecht op alle vier de locaties.

Mensen met reumatiek hebben vaak last van ontsteking van de gewrichten en de slijmbeurzen. Door zulke ontstekingen kunnen uw botten, gewrichten en het omliggende weefsel verstijven en vergroeien. Typerend zijn knobbels bij uw tenen.

Door de pijn, de stijfheid en de vergroeiing van gewrichten, kan de stand van uw voeten en uw tenen veranderen. Soms gaan de tenen over elkaar staan waardoor u hamertenen, klauwtenen, likdoorns en eeltplekken kunt krijgen. Ook kunnen uw teennagels in de verdrukking komen. Dat kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Uw schoenen passen niet goed meer, lopen is erg vermoeiend doordat het moeilijk gaat en pijn doet.

Ik kan u helpen met het aanpakken en oplossen van die problemen. Daar ben ik voor opgeleid. Eelt, likdoorns of brokkelige nagels kan ik op de juiste manier voor u weghalen. Ik kan voor u een orthese op maat maken die helpt pijnlijke drukplekken te ontlasten.

Verder controleer ik tijdens de behandeling uw voeten op onder meer de beweeglijkheid. Als medisch pedicure weet ik waar ik op moet letten en wat ik wel en niet kan behandelen. Wanneer dat nodig is, zal ik u dus doorverwijzen naar een arts of podotherapeut.

copyright PaSi medisch pedicure | Patricia Simonis