PaSi medisch pedicure
Patricia Simonis
 

Home
Pedicure
Diabetische voet
Reumatische voet
Oncologie (kanker)
Oudere voet
Schimmelnagel
Specialistische technieken
PaSi Socks
Tarieven
Kadobon
Nieuwsbrief
Podotherapeuten
Locaties
Contact
Diabetische voet

Bent u diabetespatiënt, dan hebben uw voeten extra en speciale zorg nodig. U kunt daarvoor bij mij terecht, op allebei de locaties in Zeist. Ik ben namelijk gediplomeerd medisch pedicure met de aantekening ‘Diabetische voet’.

Ik leg u graag uit waarom het voor u als suikerpatiënt belangrijk is uw voeten te laten verzorgen door een pedicure die daar een speciale opleiding voor heeft gevolgd. Voetproblemen vormen een groot risico voor mensen met suikerziekte. Uw aandoening kan uitval van kleine voetspieren veroorzaken. Daardoor kan de stand van uw voet veranderen.

Omdat door diabetes uw voetgewrichten stijf kunnen worden, neemt het risico op overmatige eeltvorming toe. Daarmee wordt ook de kans op wondjes onder het eelt groter. Die wondjes worden meestal pas laat opgemerkt. Suikerpatiënten voelen immers vaak minder pijn.

Voor mensen met diabetes is het erg riskant om wondjes aan de voeten te hebben. De ziekte zorgt voor een verminderde bloedtoevoer. Daardoor genezen wondjes minder goed en neemt de kans op infectie toe, met alle risico’s van dien. Daarom is het belangrijk dat eelt, likdoorns, ingegroeide teennagels en dergelijke op een professionele manier worden aangepakt.

Als gediplomeerd medisch pedicure kan ik dat voor u doen. Ik ben er namelijk speciaal voor opgeleid om de voeten van een diabetespatiënt te verzorgen. Wat ik ook doe, is uw voeten controleren op gevoel, beweeglijkheid en temperatuur. Ik weet precies waar ik op moet letten. Mocht er aanleiding zijn, dan verwijs ik u door naar een arts of een podotherapeut.

copyright PaSi medisch pedicure | Patricia Simonis